ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 
Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
Κρίσεις Πανικού
Φοβική Διαταραχή
Ψυχαναγκαστική Διαταραχή
Βρίσκεστε στην σελίδα:
Καταπολεμήστε το Άγχος και τις Αγχώδεις Διαταραχές!  Φοβική Διαταραχή

Φοβική Διαταραχή

Χαρακτηριστικό της φοβίας είναι η εκδήλωση υπερβολικού και επίμονου φόβου στην παρουσία ενός ακίνδυνου αντικειμένου ή κατάστασης π.χ. στην παρουσία ζώων (ζωοφοβία). Παρόλο που το άτομο γνωρίζει το παράλογο του φόβου του αδυνατεί ωστόσο, να παραμείνει ήρεμο και ενδεχομένως να εκδηλώσει παρόμοια συμπτωματολογία με τις κρίσεις πανικού

Επιπρόσθετα, το άτομο λειτουργεί με αποφυγή του ερεθίσματος που του προκαλεί φοβία με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται σε καθημερινές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, το άτομο που έχει φοβία με τους ανελκυστήρες, αποφεύγει να τους χρησιμοποιήσει, γεγονός που μεγενθύνει και συντηρεί την ένταση του άγχους του.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Πως να ξεπεράσουμε τη φοβία για τα αεροπλάνα


 

 
Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων Sitemap
Fastprotect1.net Is For Sale

The domain fastprotect1.net is for sale. To purchase, call BuyDomains.com at 781-373-6841 or 844-896-7299. Click here for more details.

Die hier angezeigten Sponsored Listings werden von dritter Seite automatisch generiert und stehen weder mit dem Domaininhaber noch mit dem Dienstanbieter in irgendeiner Beziehung. Sollten markenrechtliche Probleme auftreten, wenden Sie sich bitte direkt an den Domaininhaber, welcher aus dem Whois ersichtlich wird.