ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Συχνά Αιτήματα Θεραπείας
Μήπως τα σωματικά σας συμπτώματα είναι τελικά Ψυχοσωματικά;
Καταπολεμήστε το Άγχος και τις Αγχώδεις Διαταραχές!
Υποφέρετε από Υπερφαγίες, Παχυσαρκία ή Διατροφικές Διαταραχές;
Αυτοφροντίδα και Διατροφή - Πως οι σκέψεις μας για τα κιλά μας επηρεάζουν τη διατροφή
Αναπτύξτε θετική Εικόνα - Σώματος!
Μήπως βιώνετε Κατάθλιψη ή Συναισθηματική Διαταραχή;
Βελτιώστε το γονεϊκό σας ρόλο με τη Συμβουλευτική Γονέων!
Βιώνετε Συναισθηματικά Προβλήματα όπως ενοχές, θυμό ή πένθος;
Αντιμετωπίζετε Προβλήματα Σχέσεων;


 Υπηρεσίες
Πληροφορίες σχετικά με τις συνεδρίες
Δημοσιευμένα Άρθρα
Newsletter
Ομάδες Υποστήριξης Γνωστικο-συμπεριφορικής προσέγγισης.
Ψυχομετρήσεις
Σύνδεσμοι
 

Αντιμετωπίζετε Προβλήματα Σχέσεων;

Για κάθε άνθρωπο, οι σχέσεις που διαμορφώνει με τους άλλους είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ζωής του. Με τον όρο σχέση δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε ερωτική σχέση, αλλά στο ότι «σχετιζόμαστε» με τους άλλους. Πολλοί άνθρωποι ζητάνε βοήθεια για να διαχειριστούν σημαντικές σχέσεις της ζωής τους όπως, γονείς, παιδιά, συντρόφους, φίλους, ή συνεργάτες.

Όπως είναι λογικό, υγιείς σχέσεις σημαίνουν και υγιή όρια αλλά και κατανόηση των αναγκών του άλλου. Η καλή, μη επιθετική έκφραση των ορίων μας προς τους αγαπημένους μας σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Σε κάθε σχέση υπάρχουν διαπληκτισμοί, προβλήματα και συγκρούσεις. Ο τρόπος επίλυσης των συγκρούσεων όμως, καθορίζει την επιτυχία μιας σχέσης.

Μια σχέση σίγουρα θα έχει και διαφωνίες. Το σημαντικό είναι να υπάρχει άμεσος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων. Διαφορετικά, οι καβγάδες και τα γενικότερα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να υπερκαλύψουν τα θετικά συναισθήματα που βιώνουμε για τον άλλο.

Για να κατανοήσουμε τα ζητήματα που μπορεί να εμπλέκονται στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους χρειάζεται φυσικά να κατανοήσουμε το μοτίβο της συμπεριφοράς μας, δηλ. τις σχέσεις και τους ρόλους που επαναλαμβάνουμε.

Στη θεραπεία, ο στόχος μας είναι να καταλάβουμε καλύτερα τη φύση των προβλημάτων μας και την κατανόηση της σχέσης μας. Η θεραπεία είναι σε ατομικό επίπεδο και όχι ψυχοθεραπεία ζεύγους ή οικογένειας, ωστόσο γίνεται παραπομπή αν κριθεί απαραίτητο και αν τα μέλη της σχέσης είναι διαθέσιμα.

Τα συχνότερα θέματα που αναφέρονται στις συνεδρίες είναι η δυσκολία οριοθέτησης των άλλων, η έλλειψη επικοινωνίας, οι συχνές διαμάχες, η δυσκολία δέσμευσης και τα σεξουαλικά ζητήματα.


 

 
Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων Sitemap