ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 
Η άρνηση του παιδιού στο φαγητό
Ενισχύστε την Αυτοπεποίθηση του παιδιού σας
Ο ιδανικός γονιός – όρια και τιμωρία
Μήπως το παιδί σας ζηλέυει;
Πώς να μιλήσουμε σε ένα παιδί για το διαζύγιο!
 

Βελτιώστε το γονεϊκό σας ρόλο με τη Συμβουλευτική Γονέων!

PDF

Σήμερα έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και συμβουλευτική των γονιών, καθώς η δομή της οικογένειας έχει αλλάξει. Παλαιότερα, τα παιδιά μεγάλωναν σε ένα αυταρχικό πλαίσιο, ενώ σήμερα μεγαλώνουν σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η αλλαγή αυτή της κοινωνίας κατέστησε αναποτελεσματική τη διαπαιδαγώγηση βάση «αμοιβής και τιμωρίας» αφήνοντας τα παιδιά εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους και προκαλώντας άγχος στους γονείς. Η λύση είναι να μεγαλώσουμε υπεύθυνα παιδιά κι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με δημοκρατικές διαδικασίες και συγκεκριμένες τεχνικές.

Η σημερινή κοινωνία επιβάλλει στο γονιό να μάθει να κατανοεί τη θετική κι αρνητική συμπεριφορά του παιδιού. Η Συμβουλευτική Γονέων θα σας εκπαιδεύσει σε θέματα σωστής ανατροφής παιδιών και θα έχετε την ευκαιρία να λύσετε τις απορίες σας μέσα από ένα κύκλο καθορισμένων συνεδριών. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί δεν σας ακούει, όταν γκρινιάζει και φωνάζει χωρίς προφανή αιτία κι όταν απλά δεν γνωρίζετε αν ακολουθείτε τη σωστή τακτική.  

Οι ατομικές συναντήσεις με θέμα τη Συμβουλευτική Γονέων έχουν προληπτικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, καθώς και σε μελλοντικούς γονείς. Έχουν στόχο την ενίσχυση και διαρκή βελτίωση του γονεϊκού ρόλου, την  ευαισθητοποίηση των γονέων και την διαφοροποίηση της στάσης τους μέσα στην οικογένεια.

Οι συνεδρίες θα σας βοηθήσουν να:  • Κατανοήσετε τις διαφορετικές συμπεριφορές των παιδιών σας, καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. 
  • Μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ξεπερνάνε δύσκολες καταστάσεις. 
  • Ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν στην  ανάπτυξη των παιδιών και να πάρετε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματά σας.
  • Πετύχετε βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά σας.

Τα συχνότερα ζητήματα που αναφέρονται στη Συμβουλευτική Γονέων είναι: ανυπακοή, αδελφική ζήλια, μαθησιακές δυσκολίες, αυτοπεποίθηση παιδιού, εφηβεία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικογένεια και σχολείο, επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, προβλήματα συμπεριφοράς, σωστή διατροφή, επιθετικότητα, επικριτική συμπεριφορά, θυμός.Share on Facebook

            

 

 
Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων Sitemap