ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 
Ψυχογενής Ανορεξία
Ψυχογενής Βουλιμία
Διαταραχή στην Πρόσληψη Τροφής Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς
Παχυσαρκία
Αυτοφροντίδα και Διατροφή - Πως οι σκέψεις μας για τα κιλά μας επηρεάζουν τη διατροφή
Νυχτερινή Υπερφαγία (ΝΕS)
Ορθορεξία («ορθή» διατροφική διαταραχή)
Βρίσκεστε στην σελίδα:
Υποφέρετε από Υπερφαγίες, Παχυσαρκία ή Διατροφικές Διαταραχές;  Διαταραχή στην Πρόσληψη Τροφής Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς

Διαταραχή στην Πρόσληψη Τροφής Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς (DSM-IV 1994)

PDF Εκτύπωση E-mail

Κριτήρια:

  • Στις γυναίκες, πληρούνται όλα τα κριτήρια της Ψυχογενούς Ανορεξίας εκτός του ότι το άτομο έχει κανονικούς εμμηνορρυσιακούς κύκλους.
  • Πληρούνται όλα τα κριτήρια της Ψυχογενούς Ανορεξίας εκτός του ότι, παρά τη σημαντική απώλεια βάρους, το βάρος του ατόμου παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων.
  • Πληρούνται όλα τα κριτήρια της Ψυχογενούς Βουλιμίας εκτός του ότι τα επεισόδια υπερφαγίας και οι απρόσφοροι αντισταθμιστικοί μηχανισμοί εμφανίζονται σε συχνότητα μικρότερη από δύο φορές την εβδομάδα ή σε διάρκεια μικρότερη από 3 μήνες.
  • Η τακτική υιοθέτηση απρόσφορης αντισταθμιστικής συμπεριφοράς από ένα άτομο φυσιολογικού βάρους σώματος μετά από κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής (π.χ. αυτοπροκαλούμενοι εμετοί μετά από κατανάλωση δύο γλυκών).
  • Κατ’ επανάληψη μάσηση και απόπτυση, αλλά χωρίς κατάποση, μεγάλων ποσοτήτων τροφής.
  • Διαταραχή επεισοδίων υπερφαγίας: επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας σε απουσία τακτικής υιοθέτησης απρόσφορων αντισταθμιστικών συμπεριφορών, χαρακτηριστικών της Ψυχογενούς Βουλιμίας. 

 
Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων Sitemap