ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 
Ψυχογενής Ανορεξία
Ψυχογενής Βουλιμία
Διαταραχή στην Πρόσληψη Τροφής Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς
Παχυσαρκία
Αυτοφροντίδα και Διατροφή - Πως οι σκέψεις μας για τα κιλά μας επηρεάζουν τη διατροφή
Νυχτερινή Υπερφαγία (ΝΕS)
Ορθορεξία («ορθή» διατροφική διαταραχή)
Βρίσκεστε στην σελίδα:
Υποφέρετε από Υπερφαγίες, Παχυσαρκία ή Διατροφικές Διαταραχές;  Διαταραχή στην Πρόσληψη Τροφής Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς

Διαταραχή στην Πρόσληψη Τροφής Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς (DSM-IV 1994)

PDF Εκτύπωση E-mail

Κριτήρια:

  • Στις γυναίκες, πληρούνται όλα τα κριτήρια της Ψυχογενούς Ανορεξίας εκτός του ότι το άτομο έχει κανονικούς εμμηνορρυσιακούς κύκλους.
  • Πληρούνται όλα τα κριτήρια της Ψυχογενούς Ανορεξίας εκτός του ότι, παρά τη σημαντική απώλεια βάρους, το βάρος του ατόμου παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων.
  • Πληρούνται όλα τα κριτήρια της Ψυχογενούς Βουλιμίας εκτός του ότι τα επεισόδια υπερφαγίας και οι απρόσφοροι αντισταθμιστικοί μηχανισμοί εμφανίζονται σε συχνότητα μικρότερη από δύο φορές την εβδομάδα ή σε διάρκεια μικρότερη από 3 μήνες.
  • Η τακτική υιοθέτηση απρόσφορης αντισταθμιστικής συμπεριφοράς από ένα άτομο φυσιολογικού βάρους σώματος μετά από κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής (π.χ. αυτοπροκαλούμενοι εμετοί μετά από κατανάλωση δύο γλυκών).
  • Κατ’ επανάληψη μάσηση και απόπτυση, αλλά χωρίς κατάποση, μεγάλων ποσοτήτων τροφής.
  • Διαταραχή επεισοδίων υπερφαγίας: επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας σε απουσία τακτικής υιοθέτησης απρόσφορων αντισταθμιστικών συμπεριφορών, χαρακτηριστικών της Ψυχογενούς Βουλιμίας. 

 
Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων Sitemap

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (12)